Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Огромен ръст на интереса към българските билки в световен мащаб!

Огромен ръст на интереса към българските билки в световен мащаб!

Българските билки от десетилетия са едни от най-търсените по света, но през последните години интересът към чудодейните растения се е покачил драстично! България е в ТОП 5 по износ на билки и подправки в Европейския съюз. Вече над 80% от годишния добив на билки се продава в чужбина! 

Статистиката не бива да ни учудва. Все повече хора избират натуралните решения за своя организъм. А нашата Природа е наистина феноменална. Спецификите на релефа и почвено-климатичните условия, обуславят много по-богат и ценен състав на билките, които виреят у нас, в сравнение със същите растения, отглеждани в други страни. Това значително се отразява на ефикасността, както на билките, така и на лекарствата и хранителните добавки, които се произвеждат с тях. Съвсем естествено е да се покачи интересът към българските билета в световен мащаб. Всеки иска най-доброто!

Ръстът в търсенето се отрази и на цените на родните билки. Особено при фаворитите като Липа, Мента, Градински чай, Мурсалски чай, Бабини зъби, Безсмъртниче, корен на Глухарче, Магарешки бодил, Глог, Шипка и много други. И макар повишаването на цените да не повлиява сериозно изкупвачите в чужбина (цените на българските билки продължават да са с едни от най-ниските в Европа), то не така стоят нещата за българските производители на натурални продукти.  

От екипа на BioEx, чиито брандове в момента са сред най-предпочитаните у нас, обявиха официално, че повишават цените на продуктите си, защото е важно да продължават да предлага възможно най-високо качество на потребителите си. Но клиентите могат да са спокойни, разликата ще е съвсем малко осезаема, заради оптимизиране на процесите по производството, които специалистите са успели да постигнат. "Чудесно е, че даровете на нашата природа се оценяват все повече и у нас, и в чужбина. Има защо да е така!"

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани