Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

5 мита и истини за интимната хигиена. Наистина ли ни е нужна?

5 мита и истини за интимната хигиена. Наистина ли ни е нужна?

В съвременния свят жените са осъзнали необходимостта от специално създадени грижи за различните части на тялото. Разнообразни по състав и текстури кремове и гелове се грижат за свежестта и младостта на кожата около очите, лицето, шията, деколтето... Това е оправдан и научно доказан факт. Все повече представители на прекрасния (и не само) пол избират специализирана грижа и за най-интимните и деликатни зони на тялото. Идеална такава можем да поръчаме ТУК. 

Въпреки, че върху козметичните щандове можем да намерим много средства за интимна хигиена, тази тема все още е обгърната от неясноти. По-надолу ще се опитаме да отделим истината от митовете, свързани със средствата за интимнна хигиена.

Интимната хигиена: история и факти

Въпреки, че за интимната хигиена започна да се говори неотдавна, традицията има корени в далечното минало. Жените инстинктивно са се грижили винаги „там“ да им е комфортно и свежо. В историческите извори намираме информация за това, че Клеопатра не само се е къпала в мляко за да направи кожата си гладка и красива, но и е използвала билкови отвари, които я защитавали от инфекции. По-късно се появява сапунът, който бил достъпен само за най-знатните и богати хора. Интимната хигиена започнала да се обсъжда по-сериозно в средата на 20 век. Специалистите се замислили за създаване на специални хигиенни средства за тези деликатни зони на тялото ни. През 60-те, 70-те години се появяват продукти с обозначение „за интимна хигиена“. Практически това бил течен сапун с натурални масла и билки, който се посрещнал с истински възторг и радост.
Днес всяка козметична фирма се старае да предложи средство за интимна хигиена. Въпреки това има много хора, които продължават да използват обикновен сапун. А вече се знае, че той със сигурност е твърде агресивен и често може да предизвика проблеми и дразнене. За да ги избегнем, избираме добро натурално решение ТУК!

МИТ
В ежедневието не ни е необходимо специално средство за интимна хигиена

ИСТИНА
Сред жените битува мнение, че интимните измивни средства са необходими само по време на цикъл, спорт или преди/след полов акт. Истината е, че те са необходими през цялото време, а в изброените случаи са особено важни. Те ни помагат да запазим микрофлората, да се предпазим от проникване на болестотворни микроби, както и да се чувстваме уверени, свежи и чисти. Виж как ТУК.

 
 
МИТ
За интимната  хигиена можем да използваме обикновен сапун или душ-гел.
 
ИСТИНА
Това е грешно и може да доведе до проблеми! Поддържането на киселинно-алкален баланс pH е залог за здрава микрофлора. За кожата той е 5,5 единици pH,  за влагалището – от 3,3 до 5,2.Най-добре е да подсигурим среда с pH под 4,5.  Когато използваме обикновен сапун или душ-гел интимната зона получаваме pH предназначен за кожата, т.е pH 5,5. При промяна на pH в интимната зона, „лошите“ микроорганизми могат да се увеличат, което води до неприятни усещания и миризма. Затова и специалистите съветват използването на деликатни измивни средства – без сапун, оцветители, ароматизатори. Woman’s intimate интимна измивна пяна за жени COLLAGENA intim поддържа здравословната микрофлора, има успокояващо и противовъзпалително действие. Регулира pH. ТУК.

 
 
МИТ
Геловете и пените за интимна хигиена убиват всички бактерии, включително и полезните.
 
ИСТИНА
Трябва да помним, че всичко хубаво е с мярка. Както прекаляването с измиването, така и липсата на хигиена, могат да ни навредят. При съмнения, е добре да погледнем състава на продукта, за да сме сигурни как ще ни подейства добре. Измивна пяна на доказана марка, с натурален и проверен състав, подходяща за ежедневна и дълготрайна употреба. С клинично доказан ефект при кандида. Действат успокояващо при всякакъв дискомфорт в интимната област можем да поръчаме ТУК!

 
 
МИТ
Интимният гел трябва да има аромат.
 
ИСТИНА
Парфюмираните средства са само маркетингов ход. От тях няма реална необходимост. Силният парфюм може да маскира наличен проблем. Целта на добрият продукт за интимна хигиена е да даде чувство за комфорт и свежест по естествен начин. Задължително избягваме средствата, които могат да дадат алергична реакция и да маскират съществуващ проблем. Затова избираме продукт с естествен деликатен аромат, какъвто е Woman’s intimate интимна измивна пяна за жени COLLAGENA intim.

 
 
МИТ
Интимните средства за хигиена не предизвикват алергии.
 
ИСТИНА
Безусловно, средствата за интимна хигиена не би трябвало да предизвикват алергии. Те се създават под дерматологичен контрол. На практика не винаги е така. Трябва да сме много внимателни към състава. В идеалният случай той трябва не само да не предизвиква алергии, но и да се грижи за доброто здравословно състояние на най-деликатната част от тялото ни. Woman’s intimate интимна измивна пяна за жени COLLAGENA intim с натурален състав можем да поръчаме ТУК.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани