Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Допълнителните ползи от приема на билката Бабини зъби

Допълнителните ползи от приема на билката Бабини зъби
Особено популярна сред спортисти и фитнес маниаци, билката Tribulus terrestris, е известна със свойствата си да подобряване общото състояние на организма и в частност – половото здраве и мускулатурата при мъжете.
 
Любопитно и малко известен е факта, че тя има допънителни ползи както за мъжете, така и за жените. Съставките, които съдържа билката, могат да предложат и на дамите цял спектър от ползи:
 
1. Повишава либидото и при жените
 
Изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine изучава действието на Бабините зъби върху 50 жени с понижено либидо. След прием на екстракт от трибулус 49 от тях докладвали за повишено сексуално желание и качество на сексуалния живот. 
 
2. Детоксикира черния дроб и намалява лошия холестерол
 
Бабини зъби стимулира отделянето на урина, което подпомага пречистването на бъбреците, пикочния мехур, черния дроб и уретрата от натрупаните токсични вещества, продукт на метаболизма.
 
 3. Регулира хормоналния баланс
 
Билката е известна със своите естрогеноподобни свойства и се използва традиционно за подпомагане на хормоналния баланс по време на менопауза, предменструален синдром (ПМС) и други състояния, свързани с хормонални промени. 
 
4. Подпомага на здравето на сърцето 
 
Билката Бабини зъби може да има благоприятен ефект върху здравето на сърцето, като подпомага нормализирането на нивата на холестерола и кръвното налягане.
 
5. Успокояване на възпаления 
 
Билката Бабини зъби съдържа компоненти със свойства, които могат да помогнат при увреждания на ставите, артрит, астма и други възпалителни състояния.

 

6. Полезен и за кожата
 
 Екстрактът от Бабини зъби има антиоксидантни свойства и може да помогне за защитата на кожата от вредните ефекти на свободните радикали. Той се използва в козметичната индустрия за подобряване на тонуса и еластичността на кожата, намаляване на бръчките и подхранване на кожата. Детоксикиращите тялото свойства изчистват кожата отвътре навън.
 
 
Важно е да се знае, че само българският Tribulus Terrestris има тези качества, за разлика от китайските и индийските си събратя. Това се дължи на редица причини – релеф, начин и време на бране, различен фитохимичен състав и др. 
 
Чисти екстракти от българската билка Бабини зъби поръчай ТУК!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани