Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

7 ползи от билката без аналог – Магарешки бодил

7 ползи от билката без аналог – Магарешки бодил
Биохимичният състав на Магарешкият бодил е впечатляващ! Повече от 400 активни вещества концентрирани в семената, корените, листата! Магарешкият бодил съдържа огромно количество активни компоненти, които обуславят и терапевтичното му действие.
 
Учени от БАН използват силата на природата и създават продукт с максимална концентрация на активните съставки в билката, обогатявайки го с витамин С. Виж продукта ТУК!
 
Действието на Магарешкия бодил е доказано с времето. Едва ли ще се намери специалист, който да отрече ефикасността й. От многобройните ползи, обръщаме внимание на седем.

1. Незаменима за черния дроб

Магарешкият бодил нормализира работата на черния дроб (при хронични хепатити и чернодробни възпаления, алкохолна интоксикация). Това се случва заради силимарина, който съдържа. Учените гледат на силимарина като на вещество, което може да работи като антиоксидант в хепатоцитите (клетките на черния дроб) и така да ги предпазва от увреждане.

2. За простата и повишаване на потентността

Магарешкият бодил допринася за правилното функциониране на простатата и повишава потентността. Това действие е подпомогнато отново от силимарина. Като антиоксидант, силимарина търси свободни радикали, които могат да увредят клетки изложени на токсини. Има силно хепатопротективно действие. Смята се, че силимарина има десет пъти по-силна антиоксидантна способност от Витамин Е. А знаем, че витамин Е е необходим за структурна и функционална поддръжка на скелетната, сърдечната и гладката мускулатура. Той също така подпомага образуването на червени кръвни клетки и помага да се поддържат запасите от витамини А и К, желязо и селен.

3. Антистареещ и подмладяващ ефект

Магарешкият бодил действа подмладяващо и регенериращо на организма. Това действие е обусловено от богатия витаминен комплекс (много витамини К, Е и микроелементи). Витамин К е важен за нормалното функциониране на поне две системи на организма – сърдечно-съдовата и опорно-двигателната. Балансът на този витамин е от ключово значение за поддържането на тялото жизнено и енергично. Всеки опит да се изброят функциите на витамин Е в човешкия организъм крие риск да се пропусне някоя от тях, тъй като броят им е наистина огромен. Той има отношение и към красотата на косата, кожата.
 
4. За добрата работа на сърцето и кръвоносната система.

Влиянието върху сърцето и кръвоносната система се случва благодарение на флавоноидите. Заради антиоксидантните си свойства, флавоноидите имат голямо влияние върху сърдечно-съдовата система. Кислородните радикали могат да окисляват липопротеините с ниска плътност (LDL холестерол), което нанася щети върху ендотелната стена и следователно благоприятства атеросклеротични промени. Няколко клинични проучвания сочат, че приемът на флавоноиди защитава от сърдечни проблеми и заболявания. В Магарешкия бодил те се борят и срещу натрупването на холестеролови плаки.

5. За здрава нервна система

Редовният и добре дозиран прием на Магарешки бодил води до нормализиране на обменните процеси, срещу възпаления и за хармонизиране работата на нервната система. Влияние върху тези процеси оказват етеричните масла, които се съдържат в билката. Част от действието им върху човешкия организъм са противовъзпалително, антисептично, противомикробно, антиоксидантно. Използват се като регулатор на емоционални състояния, влияят благоприятновърху нервната система. Имат добро действие и върху състоянието на кожата.

6. Топене  на мазнините в тялото, детокс

Магарешкият бодил стимулира секретирането на жлъчен сок, който поддържа здравето на самата жлъчка и подобрява храносмилането и усвояването на хранителните вещества, както и изхвърлянето на отпадните продукти. По този начин тялото се освобождава от токсините, метаболизмът се засилва и килограмите се топят.

7. Силен имунитет

Магарешкият бодил повдига имунитета. Наличието на силимарин в билката работи за по-бързо възстановяването след заразни болести, при болести на дихателната система и кашлица, при обилни кръвотечения и загуба на кръв, епилептични припадъци, диабет, за разширени вени и т. н. Укрепва клетъчните мембрани на клетките и подтиква регенеративните процеси в тях. Така от една страна възстановява увредената тъкан, от друга – прави я по-устойчива на токсини и инфекции.

Само за няколко седмици, можем да се радваме на повече енергия и подобрено самочувствие! Използвай силата на билката във вид на пълноценно усвоим екстракт 
ТУК!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани