Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

За какво помага "чудодейния" корен на глухарче? 10 изумителни ползи

За какво помага

Коренът от Глухарче има уникално действие върху човешкия организъм и се използва от дълбока древност при хронични и остри състояния. То е достъпно, просто, но изключително ефикасно средство срещу много проблеми в тялото ни. Условието при избор на хранителна добавка е чистотата и концентрацията на продукта. Учени от БАН разработиха висококонцентрирана формула обогатена с витамин С. Виж я ТУК!

 

Тайната е в състава!

Корените на глухарче имат богат състав. Съдържат тритерпеновите съединения тараксастерол, тараксерол и псевдотараскерол, както и тараксацин, инулин, каучук, мазнини, които са съставени от глицериди на палмитиновата, линоловата, церотиноловата, олеиновата и други киселини, инозит, манит и холеин.

Поради високото съдържанието на редица витамини  - A, B, C и Е, можем с основание да го наречем натурален витаминен комплекс, който в добавка с минералите го прави естествен биостимулатор. Корените на глухарчето допринасят за тонизиране на организма и поддържане в добро състояние на имунната система.

 

Изумителните ползи:

1.       Борба с ракови клетки

В хода на изследване в Уиндзорския университет в Канада (University of Windsor) Сийарам Пандей (Siyaram Pandey) и д-р Каролин Хам (Dr. Caroline Hamm) забелязват подобрение в състоянието на онкоболни пациенти при прием на Корен от глухарче. Специалистите били удивени, откривайки, че болните от левкемия клетки се самоунищожавали. Включвал се механизма на апоптоза (Apoptosis е процес на програмирана клетъчна смърт). Още по-удивително било откритието, че здравите клетки не били подложени на това въздействие. Справка може да бъде направени тук (http://www.uwindsor.ca/dailynews/2015-02-18/human-clinical-trials-cancer-killing-dandelion-extract). Регистриран е успех и в решаването на проблеми с женската полова система и третирането на белодробни тумори (тези данни се потвърждават от написания през 2008 година "International Journal of  Oncology", а конкретната глава от него, е със заглавие "Evaluation of aqueous extracts of Taraxacum officinale on growth and invasion of breast and prostate cancer cells").

 

2.       Подпомага правилното функциониране на сърдечния мускул.

Коренът от Глухарче, особено във вид на концентриран екстракт пречиства кръвта и значително подобрява работата на сърдечно-съдовата система. Намалява нивата на холестерола и подобрява кръвообращението.  Приемът на екстракт от Корен от Глухарче спомага за правилното функциониране на сърдечният мускул. Има антисклеротично действие.

 

3.       Подобрява обмяната на веществата и спомага да станем по-стройни

Екстрактът от Корен на Глухарче видимо може да подобри външния ни вид. Той регулира производството на инсулин, нормализира въглеродния и липидния обмен на веществата. Затова често се препоръчва при захарен диабет, болести на щитовидната жлеза, сваляне нивата на холестерина, отслабване. Подпомага дейността на черния дроб и стимулира метаболизма!

 

4.       Подпомага организма при ставни проблеми

Заради кръвопречистващите свойства и благоприятното въздействие върху обмяната на веществата коренът от глухарче позага при артроза, ревматични болки. В състава на растението има калций и магний, които укрепват костите. При артрит, остеопороза, артроза.

 

5.       За пречистване на организма и детоксикация.

Благодарение на инулина, високото съдържание на витамини и микроелементи. Инулина привлича към себе си токсините, шлаки, тежки метали, канцерогени и ги изхвърля от организма. Затова Коренът от глухарче се препоръчва при отравяния–хранителни, химически и медикаментозни. Препоръчва се при подагра, хепатит.

 

6.       Билка – кръвотворител

Коренът от Глухарче способства производството на кръвни клетки, повишава нивата на левкоцитите и помага при възпаление на лимфните възли. Препоръчва се при анемия и малокръвие.

 

7.       Храносмилане

Благодарение на инулина  поддържа микрофлората, спомага за размножаване на полезните бифидобактерии в червата. Затова се препоръчва след употреба на антибиотици. Спомага справянето със симптомите на панкреатит, хепатит, хемороиди и запек, колит, ентерити, метеоризъм. При нарушение работата на червата-запек и тежест.

 

8.       Респираторни заболявания

Коренът от глухарче има температуропонижаващи свойства, помага при кашлица, грип, бронхит. Спомага за успешната борба с възпаления и вируси. Благоприятства състоянието ни при недостиг на витамини. Има бактерицидно действие.

 

9.       Нервна система

Коренът от Глухарче нормализира работата на нервната система. Намалява стреса, помага при безсъние и тревожност. Използва се от древността като натурално успокоително.

 

10.   При проблеми с бъбреците

Коренът от глухарче има бактерецидни свойства, помага при възпаление и камъни в бъбреците.

 

Бонус полезни свойства:

За жени

Екстракт от Корен на Глухарче има ефективно положително въздействие при менструални проблеми, заболявания на млечните жлези. Помага при цистит и възпаления на половата система, намалява болките при болезнени състояния и възвръща бодростта и енергията. Спомага за хормонален баланс по време на климактериума.

За мъже

Според тибетската медицина, Коренът от глухарче повишава половите възможности и способства за повишаване на енергията и силата. Проучванията доказват, че Коренът от Глухарче защитава от ранни инфаркти и инсулти. Влияе благоприятно на репродуктивната система, подобрява потенцията и възвръща либидото. Намалява холестерола и пречиства черния дроб.

 

Използвай уникалното действие на Екстракт от Корен на Глухарче за своя организъм! Вземи ТУК!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани